Sivut

lauantai 26. tammikuuta 2013

Tulinen ananas chili (paleo)


Tällä kyllä lähtee flunssa ja kaikki muut taudit tippurista peräpukamiin. ;)

Tulinen ananas chili
(6-8 annosta)

800 g jauhelihaa
140 g pekonia
2 tölk tomaattimurskaa
2 tölk ananaspaloja
2 sipulia
2 paprikaa
2 jalopenoa (tai oman maun mukaan, siemenet voi jättää pois)
4 valkosipulia
suolaa
mustapippuria
5 tl chilijauhetta
1,5 tl jauhettua kuminaa
2-3 dl vettä

Pilko paprika, sipuli, jalopeno ja pekoni. Ruskista jauheliha ja pekoni erikseen. Ruskistuksen jälkeen laita jauhelihat + pekonit erilliseen kattilaan. Ruskista myös sipulit ja heitä mukaan paprika, jalopenot ja v.sipuli murskattuna. Hetken ruskistuksen jälkeen laita toiseen kattilaan. Laita kattilaan myös tomaattimurska ja vesi ja mausteet. Siirrä kattila levylle ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia, lisää loppuvaiheessa myös ananakset. Tarkista suola + maku. Tarjoile kukkakaaliriisin kera. :)

Pekoniriisiä eiku riisipekonia eiku... (paleo)


Eiku eihän tää oo ollenkaan riisiä! Kukkakaaliahan tässä on. :) En yleensä tykkää keitetystä kukkakaalista, mutta tämä oli oikein hyvää.

Rikon blogihiljaisuuden tällaisella simppelillä reseptillä. Hiljaisuus on täysin johtunut "oikean elämän" kiireistä. En ole oikein ehtinyt kokkailemaan. :) Olen tehnyt viimeisen kahden viikon aikana kahdesti (vai kolmesti?) samaa wokkia, joten kiirusta on ollut. Nyt testasin erästä tulista ananas chiliä. Sen julkaisen, jos en tänään niin huomenna. :) Oli oikein toimiva tämän riisin kanssa.

Pekoniriisiä
(2 annosta)

1 keskikokoinen kukkakaali
1 sipuli pilkottuna pieneksi
3 pekonisuikaletta pilkottuna
1-2 dl vettä
pippuria ja suolaa

Ruskista pekoni ja sipuli joko yhdessä tai erikseen. Jos ruskistat erikseen, ruskista ensin pekoni, ota pekoni erilliselle lautaselle ja kuullota sitten sipuli pekonin rasvassa. Jos taas paistat samaan aikaan (tämä säästää aikaa ;)) heitä kummatkin pannulle (lämpö on medium +) yhtäaikaa ja anna paistua niin kauan kunnes pekoni on kypsää. Tällä aikaa joko raasta kukkakaali käsin tai jos omistat jonkun fancyn monitoimikoneen, kukkakaali menee silpuksi silläkin. :)Kun pekoni on kypsää, heitä sekaan kukkakaali ja 1-2 dl vettä. Veden määrä riippuu aivan siitä, kuinka paljon kukkakaalia on, vettä olisi hyvä olla niin paljon että ainakin pohja peittyy eivätkä kukkakaalit ole kuivalla pannulla. Lisää pippuria ja suolaa ja muita haluamiasi mausteita ja anna muhia n. 5 minuuttia. Tarjoile esim. hyvän currykastikkeen kera. :)