Sivut

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

seitsemän salaatin sarja: Charlottesvillen salaatti



Tämä on aivan mahtava salaatti! Ihana yhdistelmä suolaisuutta, makeutta ja hapanta. :) Arkipäivän pelastaja, koska resepti on helppo. Salaatti myös kruunaisi juhlapöydän, kaikki ketkä tätä ovat syöneet ovat pitäneet paljon. :) Salaatti on parhainta tuoreena, eikä seuraavana päivänä ole aivan tuoreen veroista, mutta kyllä senkin syö. Ehkä tässä on seuraavan viikonlopun illanistujaisten kruunu?

En ole varma kuinka paljon hiilihydraatteja ruuassa on hunajan takia, en ole laskenut, mutta aina ei kannata niin tarkkaan laskea ruokiaan. :) Jos haluaa, hunajaa voi vähentää pekaanipähkinöissä, uskon pähkinöiden olevan maukkaita myös esim. 1 rkl hunajaa. Ja salaatti toimii myös saksanpähkinöillä, kuten kuvasta näkyy. Pekaanipähkinöitä ei tuolla kerralla löytynyt kaupasta, joten täytyi turvautua saksanpähkinöihin. :) Sekaan taisi lentää muutama cashewpähkinäkin. Olen toki tehnyt salaattia pekaanipähkinällä.

Charlottevillen salaatti
3-4 annosta

pekaanipähkinät:
2,5 dl pekaanipähkinöitä
4 rkl voita
3 rkl hunajaa
1 rkl pippuria

sen lisäksi salaattiin:

200 g fetajuustoa
1/2 kurkku
2-3 tomaattia
eri salaattieja
1-2 omenaa
1-2 dl rusinoita

kastike:

1 dl oliiviöljyä
0,6 dl omenaviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl pippuria
0,5 dl hunajaa

Valmista ensin kastike sekoittamalla nesteet hunajaan kattilassa miedolla lämmöllä, jotta hunajaa liukenee joukkoon. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja pippuri. Kaada toideen astiaan ja laita kylmään jäähtymään.
Pekaanipähkinät: Sekoita kaikki muut paitsi pippuri pannulla, paista voin ja hunajan sulamisen jälkeen hetken aikaa, lisää pippuri ja kaada erilliselle paperilla päällystetylle lautaselle.
Sekoita muut salaattiin tulevat keskenään kulhossa/laakealla lautasella ja lisää lopuksi pähkinät. Kastike on parasta jäähtyneenä.



Tässä kuvassa näkyy sekä pekaanipähkinä, että käyttämäni fetajuustp. Oli muuten hyvää juustoa. Kuvan ottamishetkellä en ollut kotona ja olin myös nääntymäisilläni, joten siitä johtui sähläys kuvaamisen kanssa ja toisen kuvan käyttö. :D

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

seitsemän salaatin sarja: Avokado-lohisalaatti



Tämä salaatti aloittaa seitsemän salaatin sarjan. Tarkoitus olisi seuraavien viikkojen aikana tehdä seitsemän erilaista ruokaisaa salaattia, joita voi tehdä evääksi ja ottaa mukaan töihin tai kouluun. :) Salaattiainesten määrää muuntelemalla saa helposti eri kokoisia salaatteja ja jos haluaa tehdä vain lisäkesalaatin, voi proteiininlähteen jättää pois. Ja annosten määrä tietenkin vaihtelee syöjien mahasta.


Avokado-lohisalaatti
3-4 annosta

1/2 frisee salaatti
1/2 cosmopolitan-salaatti
1/2 kurkku
1-2 avokadoa
1 mango
n. 600g kypsää lohta

kastike:

0,75 dl soijaa
1/2 chili
2 rkl tuoretta korianteria
1/2 limen kuori ja mehu

Oilko chili pieniksi paloiksi, silppua korianteri ja sekoita kastikkeen aineet yhteen. Paloittele salaatin ainekset ja asettele ainekset esimerkiksi laakealle lautaselle. Päälle ripottele kastiketta. Lohen paistoin itse uunissa suolan ja pippurin kera 175 asteessa n. 20 min, mutta salaattiin voi myös käyttää kaupasta ostettua valmiiksi paistettua lohta. Olisi myös mukava tietää, miten savustettu lohi toimii tämän kanssa. :)