Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Napostelu sallittua!


Kun on töitä niin ei aina jaksa taikka ehdi päivitellä tätä blogia, vaikka olisi tullut tehtyä ruokaa enemmänkin. Näin on käynyt nyt minulle. On tullut tehtyä ainakin pizzaa, mutakakkua, normi lättyjä (Uuups.. ) ja suolakeksejä. Kaikista on tullut otettua kuvatkin (paitsi lätyistä). Ehkä ne päätyvät tännekin vielä joku päivä. :)

Alunperin resepti on Luolalaboratoriosta, mutta minulta puuttui parmesaani, onneksi olin juuri tehnyt juustodippiä (1 pkt cheddaria + 2 dl kermaa > sulata yhdeksi massaksi kattilassa = juustodippi). :D

Juustoiset suolakeksit
pellillinen

5 dl mantelijauhoa
3 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
0,5-1 dl juustodippiä
suolaa

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi suolaa yhteen. Massasta tulee vähän murotaikinamaista ja itse sain muovailtua taikinaa käsin. Taputtele taikina pellille kostutetuin sormin. Ripottele lopuksi pinnalle suolaa ja paista 175-asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä heti uunista oton jälkeen.

Kekseistä tuli omasta mielestäni todella hyviä. Aivan kuin suolakeksejä! :) Suola kannattaa kuitenkin ripotella tasaisesti, itse ripottelin vähässä valossa, joten en huomannut että osa paikoista jäi ilman suolaa. Täytyy testata miltä maistuisi dipin kanssa. Tätä tulen tekemään uudestaan!! :D

MUOKS/ On hyvää myös ns. leipänä voin ja juuston kanssa. :) Laskin myös hinnan pellilliselle. Se vähän vaihtelee, mutta suurinpiirtein 4-5 € maksaa pellillinen näitä suolakeksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti