Sivut

KukaNimeni on Salla ja olen kolmannen vuoden sosiaalialan opiskelija. Asun tällä hetkellä Etelä-Suomessa, mutta olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Rakastan perhettäni ja sukuani, mikä vaikuttaa myös paljon elämääni. Tällä hetkellä kuitenkin kokkailen vain poikaystävälleni, kuka toimii myös koemaistajana. :) Lähellä sydäntäni on myös Lappi, jossa olen lapsena viettänyt paljon aikaa.

Ruokavalioni on suurimmaksi osaksi paleo-ruokavalioa lähentelevä. Välillä kuitenkin harhaudun syömään valkoista riisiä, maitotuotteita ja joskus sorrun karkkiin ja erilaisiin "kiellettyihin" ruokiin. :) En omista rautaista tahtoa. Olo on kuitenkin harharetkien jälkeen sellainen, että tietää syöneensä sokeria ja viljoja.

Ajauduin paleo-ruokavalioon vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Aloitin vähähiilarisen pelkästään tarkkaillakseni painoa, mutta koska halusin hoitaa myös terveyttäni, ajauduin SCD-ruokavalioon ja paleo-ruokavalioon. Sairastan haavaisen paksusuolentulehdusta ja hieman ennen kuin aloitin paleo-ruokavalion jouduin aloittamaan taas uuden kortisoni-kuurin haavaiseen paksusuolentulehdukseen liittyvän suolistotulehduksen takia. Vain reilu puoli vuotta aikaisemmin opintoni olivat myös lykkäytyneet tulehtuneen suolistoni takia. Jouduin olemaan sairaalassa muutamia viikkoja ja voin sanoa, että sairastaessa ei kokata taikka syödä. En halunnut enää kohdata samanlaista episodia, joten päätin vaihtaa vähähiilihydraattisen ruokavalion paleo/SCD-ruokavalioon. Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin!! Suolistoni ei ole tulehtunut yli vuoteen, joten kyllä jonkin täytyy toimia. :D

Kun en kokkaile, suurimmaksi osaksi opiskelen. Teen kuitenkin paljon vapaaehtoistyötä Epilepsialiitossa ja olen mukana sen toiminnassa. Vapaa-ajallani myös valokuvaan, luen ja liikun luonnossa. :)

Minulla on myös toinen blogi nimeltään vadelmankukkia. Blogi sisältää pohdintoja koskien sairastamaani epilepsiaa ja omaa elämääni. Olet tervettulut vierailemaan siellä, linkki blogiin on tässä.

Terveisin, Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti