Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kakkupohja (paleo, maidoton, pähkinätön)



The Urban Poserin ohjeen mukaan kakkupohja olisi kannattanut paistaa useassa eri osassa, mutta minä olen kiireinen nainen ja koska omistan vain yhden irtopohjavuoan, en ikinä saisi kakkua valmiiksi! Ja vaikka tosiaan paistoin kertaheitolla kakun, siitä tuli mielestäni aivan mainio. Puolitin pohjan sitten kahtia, mutta koska se oli sen verran kiinteä ja paksu, uskon että se olisi kestänyt leikkaamisen kolmeen osaan. Tiedänpähän tämän ensi kerralla. :)


Kookoskakkupohja:

2,4 dl kookosjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
10 kananmunaa (2 eroteltuina)
2,4 dl kookosöljyä/tai muuta miedon makuista öljyä
2 dl hunajaa
2 rkl vanilja
4 tl sitruunamehua

Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Halutessa voi siivilöidä. Kun mittaat jauhoja, varmista, ettei jauhoja tule liikaa esim. taputtelemalla jauhot kasaan mitta-astiaan.

Erottele kahdesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset sivuun ja keltuaiset keskikokoiseen kulhoon. Lisää loput munista keltuaisten sekaan.
Tehosekoittimella sekoita keskenään kookosöly (kiinteä tai nestemäinen), hunaja, vanilja ja sitruunamehu keskenään, kunnes ovat hyvin sekaisin.
Medium-nopeudella sekoita kuivat aineet märkiin aineisiin (ei kananmuniin). Sekoita kunnes tainina on täysin sileä.
Lisää munat (ei 2 valkuaista) kolmessa eri osassa, antaen jokaisen ensin sekoittua kunnolla taikinaan.
Pienessä kulhossa sekoita tehosekoittimella valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, niin hyvin että siihen muodostuu huippuja, eikä taikina tipu kulhosta ylösalaisin käännettäessä. Sekoita valkuaiset varovasti muuhun taikinaan.

Kaada taikina öljyttyyn ja kookosjauholla jauhotettuun irtokakkuvuokaan(n. 20 cm leveä). Minulla kakun reunat tummuivat paiston aikana jonkin verran, joten jos haluat että reunat eivät tummu liikaa, voi reunoille laittaa leivinpaperia. Leivinpaperi helpottaa myös kakun irrottamista vuoasta. Tällöin ei tarvitse jauhottaa vuokaa. Saman voi tehdä myös pohjalle. Taikinasta voi myös tehdä muffinsseja. Paista uunissa n. 30-45 min. Varmista kypsyys hammastikulla, niin että hammastikkuun ei tartu taikinaa kun sillä tökkää keskelle kakkua. Jos tuntuu, että kakku meinaa tummua liikaa, peitä kakku joko foliolla tai leivinpaperilla.
Anna jäähtyä n. 5-10 minuuttia ja irrota vuoasta. Anna jäähtyä täysin. Taikina maistuu hieman munamaiselta ennen kuin se on kunnolla jäähtynyt, joten anna jäähtyä ja kuivua kokonaan ennen kuin tarjoilet. Säilytin pohjaa jääkaapissa, koska en ole varma miten se säilyisi huoneenlämmössä. Koristelun jälkeen kakku maistui oikein hyvältä! :)

Koristeluvinkkeinä suosittelen kurkkaamaan itse käyttämääni mansikkaista creemiä!

1 kommentti:

  1. Heippa! Tarkennuksena oliko tuo vanilja vaniljasokeria vai vaniljauutetta? :)

    VastaaPoista