Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pinaatti-sitruuna munakas (viljaton)



Tämän aamun aamupala. Ihanan raikas ja täyttävä. Tästä tuli ihanan keväinen olo, koska mukana oli keltaista sitruunaa ja niin ihanan vihreää pinaattia. :) Ruoka on nopea, helppo ja suht halpa. Iso rasia tuoretta pinaatti maksoi n. 1,5 € ja pinaattia tuli tähän kourallinen eli noin 1/3 osaa tuosta määrästä. Hinnaksi tuli yhteensä n. 1 €. Tämä toimii varmasti hyvin myös lounaana. Tämä ei ole täysin paleo, mutta ei sitä aina jaksa vältellä juustoa. :)

Pinaatti-sitruuna munakas
1 annos

1 kourallinen tuoretta pinaattia
1/2 sitruuna
1/2 punasipuli
2 kananmunaa
1/4 - 1/3 tl suolaa
1 tl minttua
pippuria
öljyä
kourallinen juustoraastetta (voipi jättää pois)

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja pese pinaatti. Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää pinaatti. Paista pinaattia ja sipulia pannulla pinaattia liikutellen kunnes pinaatti kutistuu. Kaada pinaatti ja sipulit sitten lautaselle hetkeksi. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja vispaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää kananmunien joukkoon loraus vettä, suola ja pippuri ja n. 1 rkl sitruunamehua. Sekoita. Kaada kananmunat pannulle ja heti perään lisää sipuli-pinaatti-mössö tasaisesti ympäri munakasta. Anna munakkaan paistua pannulla n. 2 minuuttia ja lisää vielä raastettu juusto tasaisesti munakkaan päälle. Anna paistua kunnes juusto on sulanut. Tarjoillessa pirskota munakkaan päälle sitruunamehua raikastamaan kevätaamua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti