Sivut

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Itämaista kanaa



Olin viime viikonloppuna käymässä siskoni luona, jonne tuli myös äitini. Kävimme kaupungilla ja paljon tietenkin sukulaisissa. Samalla paikkakunnalla asuu äitini sisko ja veli sekä heidän nyt aikuiset lapsensa. Oli kiirus, kun liikuimme neljän eri osoitteen välillä. Tuli juotua kahvia ja teetä ja syötyä banaania, ettei kävisi kiinni muiden syömään pullaan (4 eri paikassa!). ;) Oli kuitenkin mukavaa tavata sukulaisia. :) Teimme perjantaina porukalla myös todella hyvää kanaa uunissa. Tällä reseptillä tulee ehkä maailman parasta kanaa, omasta mielestäni. Olen tällä hetkellä aika koukuttunut kardemummaan. Se on vain niin hyvän makuista. :) Se sopii myös tähän reseptiin. Tämä ei ole tulinen ruoka, joten sopii niillekkin, jotka ovat herkkiä esim. chilille.

Itämainen broileri aka pullakanaa
4 henkeä

4-5 kananrintafilettä (me käytimme tällä kertaa kanan sisäfilettä ja se toimii myös hyvin)

mausteseos:
2 rkl kanelia
1,5 rkl korianterin siemeniä
2-3 rkl murskattua kardemummaa
0,5 tl muskottipähkinää

Uunivuoan pohjalle:
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 purkki ranskankermaa
vastarouhuttua mustapippuria

Murskaa korianterin siemenet morttelissa ja sekoita mausteet keskenään laakealla lautasella. Kieritä fileet mausteseoksessa ja paista pannulla kevyesti, niin että mausteet tarttuvat kiinni. Fileitä ei tarvitse paistaa kuin n. 1 minuutti/rinta yhteensä. Sekoita uunivuoassa vesi ja muut kumppanit (murskaa kanaliemikuutio sormin sekaan), laita paistetut kananrinnat vuokaan ja lykkää uuniin paistumaan 175 asteeseen n. 30 min. Tarkista lopuksi että ovat kypsiä. Tarjoa esim salaatin tai uunikasvisten kera. :)



Täytyy sanoa, että tämän kuvan annos näyttää säälittävältä ja kana vähintäänkin epäilyttävältä. :D Älkää kuitenkaan tämän kuvan takia jättäkö tekemättä tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti