Sivut

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Whole30 seuraavat 30 päivääTarkoituksenani on siis seuraavan kuukauden aikana puhdistaa kehoani ja päästä kaikista sokeririippuvuuksista joita helposti syntyy esim. omenalättyihin ja sokerisiin hedelmiin ja kuivahedelmiin sekä tietysti niihin kiellettyihin herkkuihin (karkkiin, riisikakkuihin ym..). Miksi kirjoitan tästä täällä? Noh.. On vain vaikeampi jättää tämä "kuuri" kesken, kun siitä on kirjoittanut täällä. :) Toivon sen auttavan tsemppaamaan eteenpäin sitten kun on vaikeaa. Ja todellakin käytän sanaa sitten, koska seuraavista 30 päivästä ei tule helppoja.

Mitä Whole30 siis on? Tämä linkki kertoo kaiken ehkä parhaiten. Mutta suomeksi: seuraavan 30 päivän aikana pitää syödä paleo ruokaa, eli kasviksia ja lihaa. Kasvikset eivät pidä sisällään perunoita, papuja, viljoja, riisiä ym.. 30 päivän aikana pitää jättää väliin myös eri makeutusaineiden käyttö, kuten hunajan, agave-nectaren, stevian ym. Ei siis hunajaa teen kanssa, tämä surettaa minua jo etukäteen. Myöskään soija-tuotteita ei saa käyttää, kuten soijakastiketta! Tämä on toinen asia mikä tulee olemaan vaikeaa, nimittäin käytämme soijaa wokeissa usein! 30 päivän ajan pitää myös välttää tuotettuja ruokia ja säilöntä-aineita. Pitää syödä siis oikeaa ruokaa! :) Mikä ilahduttaa minua, niin 30 päivän aikana ei saa punnita itseään, ei laskea kaoreita eikä mitata itseään. Voi kuitenkin punnita ym. itsensä ennen aloitusta.

Terveyden ja kokonaisvaltaisen puhdistumisen takaamiseksi on tärkeää jättää pois myös tupakka ja alkoholi. Tämä ei itselleni tule olemaan hankalaa, sillä en tupakoi ja käytän alkoholia harvoin.

En toivo saavuttavani tämän avulla ihannepainoani, vaan haluan todellakin katkaista hirveän hiilari-kierteen johon olen joutunut viime kuukausien aikana. Viime kuukaudet ovat olleet aika streessavia, jonka takia olen lipsunut vähän liikaa normaalista ruokavaliostani. Nyt on tarkoitus panna stoppi tälle herkuttelulle! Se olisi todella tärkeää myös suolistoni terveyttä ajatellen. :)

Onko muita Whole30:stä kiinnostuneita? Entä onko kukaan aikaisemmin kokeillut?

The

2 kommenttia:

  1. Hetkonen, eikös ainakin jonkinlainen riisi ollut paleossa sallitua vai muistanko väärin...?
    Kuullostaa kyllä hyvältä ja toimivalta katkaisuvaihtoehdolta. :)

    VastaaPoista
  2. Täysin valkaistu riisi ei ole niin huono vaihtoehto, kuin esimerkiksi tummempi riisi (valkoisesta riisistä on teollisesti poistettu melkein kaikki ihmiselle vaaralliset ainekset Lisää aiheesta: http://meripekkanen.com/2010/10/28/miksi-viljat-eivat-sovi-ihmiselle/ ). Mutta Whole30:ssa tarkoitus on olla todella tarkka ja puhdistaa ruokailutavat 30 päiväksi. Kyllähän hunajaa ja esim. vuohenjuustoa voi normi paleossa syödä. Tässä kuitenkin jätetään kaikki jotka hiemankin siinä rajalla keikkuvat. :) Tai paremminkin moni saattaa syödä liikaa esim. hunajaisia tuotteita, vain koska se on sallittua. Vaikka jokin on "sallittua", niin se ei tarkoita, että esim. kokonaisen makean paleo-piirakan syöminen olisi järkevää. Kohtuus kaikessa.

    VastaaPoista