Sivut

maanantai 16. syyskuuta 2013

Suklaavanukasta chia-siemenistä (viljaton, maidoton, sokeriton, pähkinätön)


Olen yllättänyt itseni positiivisesti! Löysin taas halun kokkailla ja kuvailla. Viime aikoina, varsinkin kesällä, on nimittäin tuntunut siltä ettei ole ollut oikein halua kokkailla. Nyt viime viikkojen aikana se kuitenkin on palannut. Uskon tämän johtuneen väsymyksestä minkä aiheutti todella kiireinen ja stressaavakin kesä. No nyt koulun alettua tarvitsee keskittyä vain koulutehtävien tekemiseen. Vaikka onhan tuossa koulussakin ihan tarpeeksi stressattavaa! Opinnäytetyötä pitäisi kovaa tahtia työstää ja saada se ennen kevättä valmiiksikkin. :) Hieman siis jännittää, varsinkin se että tuleeko tuosta ot:stä yhtään mitään!

Mutta ruokaan. Tällä kertaa esittelen teille suklaavanukkaan chia-siemenistä ja voin sanoa että voi kun on hyvää! :) Tämän voi tehdä illalla valmiiksi ja ottaa aamulla mukaan kun lähtee töihin tai kouluun. Vanukas on erittäin täyttävä ja terveellinen. Chia-siemenet ovat täynnä vitamiineja (mm. A ja B) sekä rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja sinkkiä. Näistä pienistä siemenistä löytyy myös proteiinia, kuituja ja omega-3. Chia-siemenet ovat siinä mielessä jänniä, että niillä on älytön kyky sitoa vettä. Siemenet sitojat itseensä 9-kertaisesti vettä. Eli huimasti! :D


Suklaavanukas chia-siemenistä
1 annos

0,4 dl chia-siemeniä
2,5 dl kookosmaitoa/kermaa (suht. rasvaista. jos maito ei ole tarpeeksi paksua, lisää chia-siementen määrää)
1 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl hunajaa (tai haluamaasi maukeuttajaa)
1 tl vanilja-aromia
ripaus suolaa

Sekoita keskenään joko sauvasekoittimella tai vispilällä vatkaten kookosmaito, kaakaojauhe, hunaja (oman maun mukaan tietenkin), vanilja ja suola. Kaada neste joko lasipurkkiin tai muuhun purkkiin. Lisää chia-siemet ja ravista. Laita jääkaappiin imeytymään. Chia-siementen on hyvä antaa imea nestettä itseensä ainakin 3 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta ennen syöntiä ja nauti! :)

Tähän reseptiin sain muuten idean PaleOMG:n Julin reseptistä. Jos olet kahvin ystävä, kannattaa testata Julin reseptiä. Oma mahani ei ole viime aikoina oikein tykännyt kahvista. :(

1 kommentti:

  1. Aijai! Paras vanukas mitä on tullut syötyä! Kiitos reseptistä! Melkein voi jo kutsua mousseksi. Makean himo kyllä talttui jo puolikkaasta annoksesta :)

    VastaaPoista