Sivut

perjantai 29. marraskuuta 2013

Kesäkurpitsa-pyttis ilman lihaa (viljaton)


Viime kerrasta onkin aikaa, mutta siitä lisää kohta. Tällaista ruokaa olen syönyt nyt melkein koko viikon! Välillä tykästyn tiettyyn ruokaan ja saatan tehdä sitä putkeen viikon, tai kauemminkin. Loppujen lopuksi kyllästyn tai jostain muusta syystä päätän hiukan laajentaa ruokavaliotani. Viime aikoina toinen tällainen ruoka on ollut fetasalaatti. :D Olen myös aivan samanlainen musiikin suhteen. Kun kuulen omasta mielestäni hyvän kappaleen, kuuntelen sitä useita kertoja päivässä, kunnes kyllästyn. :)

Tänään valmistin itselleni taas tällaisen kesäkurpitsapohjaisen kasvispyttiksen. :) Todella yksinkertainen ja nopea tehdä! Ruoka on myös halpa ja jos välität kaloreista, niin kaloreitakaan ei turhan paljon tässä annoksessa ole. Kesäkurpitsa on yksi lempikasvikseni. Se taipuu helposti moneen. Siitä saa aikaan mahtavia laatikkoruokia ja se sopii hyvin tällaisiin munakkaisiin japyttiksiin. Lisäksi sitä voi tunkea keittoihin ja wokkeihin. Kesäkurpitsa on myös herkullinen yksinkertaisesti uunijuureksien kanssa. :) Ruokahan ei ole aivan vegaani, sillä ruuassa on munia ja juustoa. Täytyyhän se protsku jollain korvata. :)Feta sopii älyttömän hyvin, muuten todella mauttoman kesäkurpitsan kanssa!

Kesäkurpitsapyttis
1 annos

3/4 kesäkurpitsaa (tai reilu puolet, riippuu nälästä ja kurpitsan koosta)
1-2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/4-2/4 tl cayannepippuria (oman maun mukaan, pippuri on suht tulista)
mustapippuria
1 sipuli
50-100 g fetaa
3 rkl oliiviöljyä

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita pannu kuumenemaan (ei aivan täysille) ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Kun pannu on kuuma laita 1 rkl öljyä pannulle ja kuullota sipuleita hetki. Kun sipulit ovat hieman pehmentyneet, lisää 2 rkl öljyä ja kesäkurpitsakuutiot. Laske lämpötilaa hieman ja kuullota kesäkurpitsaa pannulla kunnes kuutiot ovat pehmentyneet hieman. Lisää suola, mustapippuri ja cayannepippuri. Riko munat pannulle ja sekoita ne kuutioiden sekaan. Anna kananmunien hyytyä kesäkurpitsakuutioita ja kanamunia sekoittaen. Kun kananmunien rakenne on omasta mielestäsi sopiva (täysin kypsä tai hieman löysä) kaada pyttis lautaselle ja murenna feta sekaan. Tarvittaessa lisää suolaa.


Siitä hieman, miksi en ole tänne kirjoitellut. Teen siis tällä hetkellä opinnäytetyötä ja olen piiloutunut tuon yllä olevan kirjakasan taakse. Kirjojen nimistä voi varmasti hieman päätellä, mitä opparini käsittelee. :) Teen siis opasta nuorisotoiminnan aloittamisesta yhdistyksissä. Käsittelen opparissani varsinkin hyvinvointiyhdistyksiä. Että sellaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti