Sivut

lauantai 25. elokuuta 2012

Banaanilättyjä


Jos et ole paennut paikalta tuollaisen kauhean huonon kuvan jälkeen, niin sinulla on luultavasti jonkinlainen mielenkiinto tehdä banaanilättyjä. Jättäkää huomiotta koko kuva, sillä ei ole paljon mitään tekemistä tämän ruuan kanssa. Lättyjen tekovaiheessa onnistuin vain epäonnistumaan sen verran lahjakkaasti, että kuvaa ei voinut ottaa. Kuvan tilalle otin jonkun oudon kuvan pannusta, paistinlastasta ja banaaneista ja väänsin niistä jonkun friikin kuvan.

Olen youtubessa surffannut tässä eilisen ja tämän aamun katsoen LCHF(low carb and high fat) ja paleo reseptejä. Niitä löytyy jonkin verran. Eräässä paleo-reseptissä tehtiin banaanilättyjä niin idioottivarmalla reseptillä että en voinut olla kokeilematta tänään aamulla. Mutta paistaessa kannattaa pitää lämpö mediumina, eikä aloittaa paistoa täydellä teholla, kuten minä tein.

Tässä on banaania, joten jos on edettäin tiukkana hiilihydraatin kanssa, niin silloin tämä ei luultavasti sovi. Jos kuitenkin on ylläpitovaiheessa, niin aina välillä voi kyllä syödä lättyjä jotka on tehty banaanista. :) Makeutukseksi ei silloin kyllä tarvitse mitään muuta! Tästä riittää jälkkäriksi kahdelle hengelle, mutta jos syö näitä aamupalaksi yksinään, niin silloin tässä on vain yhden hengen annos. Riippuu tietenkin ihan nälästä! :D (ja mahasta, mää oon aika ahmatti)

Banaanilätyt
1-2 hengelle

1 banaani
n.1,5 dl mantelijauhoa
1 kananmuna
1-2 rkl öljyä

Tähän käy hyvin sellaiset tummemmat ja pehmeät banaanit, mutta itsellä oli ihan tuoreita. Kuori ja muusaa banaani hyvin esim. haarukalla. Sekoita mukaan kananmuna ja sitten kamtelijauhot. Sekoita mukaan vielä esim. kookosöljy. Paista medium lämmöllä rasvassa kunnes lätty on paistunut kauniin ruskeaksi ja käännä ja sama toiselta puolelta. Lätyistä ei kannata tehdä hirveän isoja, muuten ne on vaikea kääntää.

Tarjoa lätyt esim. bulgarianjogurtti-kerma-hunaja seoksen kanssa. :) Itse väsäsin sellaista nopeasti ja toimi ainakin omasta mielestäni hyvin.

Lättyjä paistaessa koko huoneeseen levisi aivan ihana tuoksu! Joten tämä ei ole pelkästään makuhermoja hivelevä ruoka! Lätyt ovat myös todella makeita, joten yhtään makeutusta ei todellakaan tarvita. Lisäksi jos et ole suuri makean ystävä, kannattaa harkita banaanimäärän vähentämistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti