Sivut

perjantai 24. elokuuta 2012

Kermainen lanttulaatikko pekonilla ja juustolla



Olin juuri äsken todella järkevä. Tein eilen yllättävän hyvää ruokaa lantusta ja unohdin tietenkin ottaa kuvaa. Lämmitin äsken samaista ruokaa lounaaksi ja laitoin ruuan nätisti lautaselle tomaatin, kurkun ja salaatin kera. Otin kuvankin, jotta voisin sen tänne reseptin kera laittaa. Nyt kun istuin tähän koneelle ja aloin ottaa muistikortti kamerasta huomasin, että kappas, sehän ei ole siinä vaan edelleen tietokoneessa edellisen kerran jäljiltä. Että siinä meni ne kuvat.. Ehkä huomenna otan uudestaan kuvia ja laitan tämän reseptin seuraksi tänne. :)

Kermainen lanttulaatikko pekonilla ja juustolla
4-6 hengelle

1 kg lanttua
100-200 g philadelphia tuorejuustoa
200 g pekonia
1 tl dijon sinappia
1 tl hunajaa (itsellä oli hunajaista dijon sinappia)
4 dl kermaa
3 kourallista sitä juustoa mitä kaapista löytyy

Kuori lanttu ja pilko suht pieniksi ranskanperunan muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi. Kiehuta vesi ja lisää suolaa n. 1 tl ja lantut. Anna lanttujen kiehua n. 15 minuuttia tai kunnes lantut ovat pehmeitä. Jos oot joskus keittänyt perunoita, niin tämän ei pitäis olla hirveän vaikeaa. :D Lanttujen kiehuessa paista pilkottu pekoni. Kun pekonit ovat kypsät, aseta ne lautaselle jonka päällä on talouspaperia. Pannulle, jolla paistoit peksut, kaada kerma ja tuorejuusto ja anna lämmetä, kunnes tuorejuusto sulaa kermaan. Lisää sinappi ja hunaja. Sekoita ja lisää kourallinen juustoraastetta. Lisää mukaan myös pekoni. Kun lanttu on kypsää kaada vesi pois ja kaada lanttujen joukkoon kermakastike. Sekoita.
Kaada lantut ja kastike uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Lanttu on oikein hyvä VHH-ruokavalioa noudattavalle, koska lantussa on raakana ja keitettynä alle 5 g hiilihydraattia 100 grammassa.

EDIT// Otin nyt kuvan laatikosta kun söin iltaruokaa. Mukaan paistoin makkaraa, että voi tätä lanttulaatikkoa käyttää lisukkeenakin, varsinkin jos laittaa vähemmän pekonia, kuten minä (140 g). :) Mukavaa perjantai iltaa kaikille!

Sitten jotain typerää taas vaihteeksi:



1 kommentti: