Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Karppinen: Salami Cheddar


Törmäsin tällaiseen löytöön kun haahuilin kaupassa. Ricoplaza Oy:n Karpimpaan kolmioleipään. Makuna oli Salami Cheddar. Hinta oli n. 3,9 €, mutta koska leipä oli alennuksessa raaskin ostaa sen. Ajattelin nyt jakaa kokemukseni teidän kanssa. Kannattaako ostaa vai ei?Ensimmäinen mielikuva leivästä oli, että onpas tää pieni! Lähinnä koska muiden kolmioleipien rinnalla tämä näytti todella pieneltä, eikä ollenkaan kolmiomaiselta. :) Yllä olevassa kuvassa leipä on ipodini vieressä. Kotona sitten tutkiskelin leipää tarkemmin ja katselin ravintoarvoja ym..

Ravintoarvot/100g (leivät painavat kokonaisuudessaan 140g):
energiaa 275 kcal
proteiinia 14,3 g
hiilihydraatit 5,0 g
rasva 21,4 g
ravintokuitu 7 g
natrium 0,5 g

Eli proteiinia löytyy leivästä oikein hyvin eikä hiilihydraattiakaan ole paljon. Varmasti parempi vaihtoehto kuin tyytyminen mäkkärin hampurilaiseen tai oikean leivän syöminen. Ainesosista kuitenkin löytyy niin vehnäjauho kuin vehnägluteeni, joten gluteeniton tuote tämä ei ole. Toinen outo juttu on se, että salamin ja cheddarin määrät ovat erit ruotsinkielisessä selostuksessa. Outoa.


Kaikenkaikkiaan leipä oli hyvänmakuinen! Vaikka tietenkin leipä ei maistunut aivan normi paahtoleivältä, vaan karppileivältä. Nälkäiselle opiskelijalle se kuitenkin maistui vallan mainiosti. Ostanko tulevaisuudessa uudestaan? En tiedä. Hinta on sen verran suuri ja leipä sisältää vehnää, joten ainakin toistaiseksi leipä jää hyllyyn. Ehkä joskus hätätapauksessa tai kun olen valmistunut ja minulla on työpaikka niin voin joskus tätä ostaa. Mutta suosittelen kyllä kaikille hätätapauksia varten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti