Sivut

lauantai 24. marraskuuta 2012

Rusinaiset paleosuklaakeksit


En pahemmin ole viimeaikoina leiponut. Syy ei ole siinä ettenkö tykkäisi leipoa. Tykkään leipomisesta itseasiassa enemmän kuin kokkaamisesta. Asun kuitenkin yksin ja jos leivon, se tarkoittaa myös sitä että itse minä ne herkut syön. Jos joka viikko leipoisin (vaikkakin vähähiilarisesti) niin pikkuhiljaa se alkaisi kyllä näkymään. :) Tällä hetkellä asustelen väliaikaisesti tädilläni, joten pystyn käyttämään hyväksi serkkujani. He syövät kyllä luomukseni hyvällä halulla! :D Ja vanhimmainen on varsinainen ruokakriitikko. ;)

Toinen syy leipomiseen nyt on joulun läheneminen. :) Itse rakastan joulua ja ajatukseni ovat jo hyvän aikaa olleet joulu-kokkailuissa ja joululahjoissa. Yritän tässä ennen joulua tehdä postauksen paleo/vähähiilihydraattisista jouluruuista. :) Tässä samalla on kuitenkin niin paljon kaikkea muutakin. Kuten Karppikissakin oli, itse olen tällä hetkellä työharjoittelussa ja kiirettä pitää! Sen lisäksi yritän samalla kutoa, herätellä uudestaan unohtuneita pianonsoitto kykyjäni (mitä kykyjä??), viettää laatuaikaa kummityttöni kanssa ja tietenkin valmistella joululahjoja. :) Ja älkää muistuttako harjoittelutehtävästä, semmoinen 8 sivun essee-tehtävä-kirjoitelma-tutkielma pitäisi tehdä.

Rusinaiset paleokeksit
(n. 20 keksiä)

150 g voita
1 dl hunajaa
2 munaa
1,8 dl makeuttamatonta kaakaota
1 dl kookosjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 dl rusinoita pilkottuna pieniksi

Anna voin pehmetä huoneen lämmössä noin tunti. Sekoita sitten hunaja ja voi yhdessä, lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Sekoita toisessa astiassa yhdessä kaakao, kookosjauho, vaniljasokeri ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi rusinat, sekoita. Taikina on aika tahmeaa. Itse tein niin, että otin lusikkaa apuna käyttäen taikinasta pieniä "palleroita" ja asetin ne leivinpaperille jolla kostutettuja sormia apuna käyttäen muotoilin keksit. Keksit eivät pahemmin leviä. Paista 170 asteessa noin 12 minuuttia. Uunista pois ottamisen jälkeen anna jäähtyä jolloin ne samalla kiinteytyvät.

Ja joulua odotellessa!! Leipokaamme, kutokaamme ja muistakaamme rakkaimpiamme. :) Siinä alla hieman perheemme jouluvalmistelukuvia. Kuvat ovat muutaman vuoden vanhoja. Meillä on tapana panostaa jouluruokailuun ja suunnittelut ovat perinpohjaiset. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti