Sivut

lauantai 3. marraskuuta 2012

Lihapullat & arkiruoka


Talvi ehti tulla ja sateen mukana mennä siitä kun viimeksi olen kirjoittanu tänne edellisen reseptin. Elämä on tosiaan ollut hirveän hektistä edellisen kuukauden ajan, mutta nyt kiireen pitäisi hieman rauhoittua. Harmittaa vain hieman tuo lumen sulaminen, koska sää oli jo ihanan jouluinen ja täällä pystyi hyvin potkukelkkailemaan. Nyt jalkaäytäville on heitetty jumalaton määrä hiekkalaatikkohiekkaa ja muutenkin maa on useasta paikoin taas näkyvissä, joten potkukelkkailu loppuu hetkeksi. Peukut pystyyn, että lumet satavat takaisin pian ja runsaina.

Lihapullia on tullut tehtyä nyt viime aikoina. Ne ovat helppoa arkiruokaa ja niitä voi syödä oikeastaan minkä kanssa tahansa ja milloin tahansa. Olen tehnyt lihapullia myös evääksi junamatkalle. Maistuivat hyviltä kylminäkin. :) Teen normaalisti hirmu suuren satsin lihapullia yhdellä kertaa. Tässä kuvassa olen tehnyt lihapullien kanssa myski kurpitaa (butternut squash) uunissa paahdettuna, mutta monesti olen tehnyt uunikasviksia (kesäkurpitsaa, purjoa, sipulia ja punasipulia), joista tulee tosia hyviä öljyn, suolan ja pippurin kanssa. :) Olen hieman vältellyt salaattia viime aikoina, on jotenkin ollut niin kylmä, ettei ole tehnyt mieli ja hieman pelkään, että mahanikaan ei tykkäisi raaoista vihanneksista.

Jouluiset lihapullat

400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua maustepippuria
3 omenaa
mustapippuria
1,5 tl suolaa
1,5 tl dijon sinappia
1 tl hunajaa

Pilko omenat pieniksi tai raasta isolla raastinterällä. Sekoita kaikki aineet keskenään. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin oman valintasi kokoisia pullia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

ps. sillä aikaa kun kirjoitin tätä tekstiä ja katsoin lastenohjelmia. Köh.. Lastenohjelmien katsominen on täysin hyväksyttävää lasten kanssa (kummityttöni ja serkkuni), varsinkin jos ne on hyvin tehty. :D Niin siis.. Sillä välin ehti alkaa satamaan lunta ja nyt siellä on aika valkoista, mutta lumisade saattaa muuttua vesisateeksi tässä päivänmittaan.


Kuva on otettu nykyisen majapaikan ikkunasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti