Sivut

tiistai 18. syyskuuta 2012

Lämmintä keittoa kylmällä säällä


Tykkään itse talvella hirveästi lämpimistä keitoista. Varsinkin sellaisista jotka ovat aika tomaattisia. Niitä on mukava tehdä alkuviikosta kattilallinen ja sitten illalla aina lämmitellä. Viime talvena tuli tehtyä hieman samantyylisiä keittoja runsaasti. Tämä keitto saattaa enemmänkin muistuttaa muhennosta kuin keittoa, mutta jos nestettä ei ole omasta mielestä tarpeeksi, täytyy vain lisätä vettä tai tomaattimurskaa, jotta saa omasta mielestä sopivan koostumuksen. :)

Kun muistaa pieniä keittoon tulevat ainekset pieniksi, niin keittoa voi ottaa mukaan ruokatermospulloon kouluun ja sitten lounaalla nauttia. :) Karppikissa antoi oman panoksensa lounasehdotukseksi opiskelijalle/työssä käyvälle. Itse ehdotan keittoa, tykkään lämpimistä ruokaisista keitoista talvella. Ne lämmittävät mukavasti, varsinkin jos(kun) ulkona(ja sisällä) on kylmä. :) Ja ainakaan meidän koulussa ruoka ei ole oikein vähähiilihydraattista ruokaa syövälle sopivaa, niin eväitä olen kantanut koululle tämän syksyn.

Hapankaali-makkarakeitto
4-5 annosta

400 g valkosipulihapankaalia
400 g makkaraa (itsellä taisi olla vatajan, mutta muutkin käy)
4 porkkanaa
500 g tomaattimurskaa
1 l vettä
140 g pekonia
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta

Paista pekoni pannulla ja pilko makkara (halutessa makkarat voi kuoria) ja kuorittu porkkana pieniksi paloiksi. Kun pekoni on kypsää kaada pekoni kattilaan ja lisää mausteet, tomaattimurska, vesi, porkkana ja hapankaali. Kiehauta keitto ja lisää makkara. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Tunnelmallisia syysiltoja kaikille! Nyt voi alkaa sytytellä kynttilöitä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti