Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Tortilla-lätyt (maidoton ja vehnätön)


Käänsin taikinan määrät USA:n kupeista deseiksi, joten kun tein taikinan, siitä tuli liian kiinteä. En tiedä mikä meni pieleen, ehkä kookosjauho oli erilaista. Jouduin vähän muokkaamaan siis määriä ja lisäksi käytin kokonaisia munia, en pelkkiä valkuaisia, kuten alkuperäisessä reseptissä oli. Ehkä se tekisi lätyistä vähemmän kananmunan makuisia. :)

Alkuperäinen resepti on Against All Grain -blogin Daniellen luomus. :) Kannattaa muuten käydä katsastamassa hänen bloginsa, on todella paljon viljattomia reseptejä ja hienoja kuvia! :)

Tortillat
n. 8-10 kpl

0,6 dl kookosjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
5-6 munaa
1,2 dl mantelimaitoa

Määrät ovat hieman vaihtelevia, kun teet taikinaa määriä joutuu ehkä hieman muuttamaan. Koita tehdä saman vahvuista taikinaa kuin olisit tekemässä normaaleja lättyjä, eli aika juoksevaa. :)

Sekoita kaikki keskenään ja anna istua hetken (n.10 min). Sekoita uudelleen ja paista n. 1 dl kerrallaan (riippuen pannun koosta) medium + lämmöllä. Muista rasvata pannu kunnolla reunoja myöten. Jos lätyt eivät pysy kasassa, lisää jauhoja tai jos taikinasta ei tule tarpeeksi ohuita lisää joko kananmunia tai mantelimaitoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti