Sivut

maanantai 24. syyskuuta 2012

Kaali-omenapaistosta


Tajusin ottaa kuvan ruuasta vasta, kun olin pakkaamassa sitä jääkaappiin. Tällaisen lisukkeen tein tässä perjantaina, kun väänsin kalapuikkoja. Oli hirveä homma tehdä kalapuikkoja, mutta tämä oli yksinkertainen ja hyvänmakuinen lisäke. Paremmin kuin kalapuikolle, tämä sopii varmasti possulle! Seuraavan kerran kun teen possua missä muodossa tahansa, aion tehdä tätä. Omenan määrää voi säädellä itse oman maun ja sietokyvyn mukaan.

Kaali-omenapaistos
4-6 annosta

1/2 kaali (n. 800 g - 1000 g)
4 omenaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Raasta omenat ja viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kaalin viipaloiminen onnistuu yksinkertaisesti esimerkiksi juustohöylällä tai sitten vain veitsellä. Sekoita omena ja kaali keskenään sekaisin ja kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. Sekoita vielä kerran. Levitä sitten pellille ohueksi kerrokseksi ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Sekoita kaalia ja omenoita välillä.

Kalapuikoista ei tule mitään postausta, koska se vaatii vielä pientä hiontaa. Mutta ihan varoitukseksi. Jos lähikaupasta ei löydy sellaisia kalapuikon kokoisia kalafileitä, vaan vain pieniä kuutioita, niin älä lähde tekemään niistä kalapuikkoja! Tai jos silti haluat ryhtyä rupeamaan, niin älä paista niitä pannulla! Söin perjantaina vasta kahdeksan aikaan, en kuudelta, kuten suunnittelin. -.-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti