Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Paleopuuro (kananmunaton, maidoton, viljaton & pähkinätön)


Siis vihdoin! Jotain muutakin kuin kasviksia ja pekonia! Mua alko melkeimpä jo ällöttämään se pekonin määrä mitä olen tunkenut kurkustani alas edellisen kuukauden aikana. Seuraan paleo-autoimmuuni -ohjelmaa, joten edes kananmunat eivät ole olleen aamiais-vaihtoehto. Lisäksi joka aamuinen pannun käyttö hieman ärsytti. Nyt olen kuitenkin löytänyt vaihtoehdon joka täyttää ja pitää kylläisenä eikä sisällä hirveää määrää hedelmiä, kuten jotkut smoothieet. Olen nimittäin itse huomannut sen, että jos syön paljon hedelmiä alkaa mahani oireilemaan (ilmavaivoja ym. :/). Erilaisia puuroja olen katsellut, mutta melkeimpä kaikki ovat sisältäneen pähkinöitä tai siemeniä. Tässäkin oli kananmunaa, mutta puuro toimii kyllä ilman sitäkin. Jos haluaa, puuroon voi keittämisen loppuvaiheessa lisätä yhden kananmunan, kokoajan sekoittaen. :)

Kookos-puuro

0,6 dl kookosjauhoa
1,2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
1/2 ylikypsä banaani
1/4 tl suolaa
lisäksi kanelia ja vaniljasokeria
(kananmuna)

Murskaa banaani haarukalla ja mittaa kaikki ainekset kattilaan. Laita levy päälle ja koko ajan sekoittaen anna hieman kiehahtaa.(kananmunan lisääminen) Nosta pois levyltä ja kaada puuro lautaselle. Tarjoa tuoreiden tai jäisten arjojen kanssa. Vadelma ja mustikka sopii hyvin. :)

Jos sinusta tuntuu, että pelkkä paleo ei vie mahakipuja tai muita oireita pois, käy kurkkaamassa Robb Wolfin sivuilta autoimmuuni-dietti.

3 kommenttia:

  1. Voiko tällasen puuron tehdä esimerkiksi illalla valmiiksi vai pitääkö syödä heti?

    VastaaPoista
  2. Moi! Kyllä uskon, että tämän voi aivan hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin. Sitten vain uusinta lämmitys joko mikrossa tai liedellä. En ole itse koittanut, joten kerro miten onnistui! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sopi seuraavanakin päivänä syötäväksi!
      :) olis menny varmaan lämmittämättäkin..

      Poista