Sivut

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhlintaa

Meillä ei paljon Juhannusta tänä vuonna juhlittu. Suurimmaksi osaksi sen takia, että olen ollut tämän päivän ja eilisen töissä. Kävimme kuitenkin eilen syömässä T:n vanhemmilla ja meille tarjoiltiin aivan mahtavaa itse savustettua lohta sekä lihoja ja salaattia ja uusia perunoita. Jälkiruuaksi oli lättyjä. Olin aivan täynnä tämän illallisen jälkeen. Oli tarkoitus ottaa kuvia, mutta kameran muistikortti oli jäänyt kotiin, joten se jäi tekemättä. :/





Tänään kokkasimme sitten itse, hamppareita karppaajien tyylillä. :)

Paistoin sämpylät Karppikissan ohjeella, mutta tein sämpylöitä kuusi. En uskonut että meidän nälkäämme olisi neljä sämpylää riittänyt tuhoamaan. Olin oikeassa. :) Lisäksi tein hunaja-sinappikatiketta, mutta jogurttiin, mikä onnistui vallan mainiosti, sekä paistettiin pekonia ja siihen rinnalle juustoa ja kasviksia. Ainiin.. Ja tietenkin ne pihvit. :) Huom. Koko jauhelihataikina ei tietenkään mennyt pihveihin vaan tein muutaman pihvin ja lopusta lihapullia seuraaville päiville. Ei katsos tarvitse montaa kertaa alkaa kokkaamaan. ;)

Jauhelihapihvit

700 g jauhelihaa
4 valkosipulia
1 iso sipuli
2 tl sinappia
1 pieni tölkki paseerattua tomaattia
2-3 tl paprikajauhetta
3 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl chilijauhetta
3 tl grillimaustetta
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria
1 kananmuna

Pilko sipuli pieniksi, murskaa valkosipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä/pullia/kebakkoja ja paista uunissa 200 asteessa n.20 minuuttia.



VHH-sämpylät
6 kpl

3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 rkl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta

päälle: chia-siemeniä tai seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki yhteen, muotoile leivinpaperille n. 10 cm halkaisijaltaan olevia leipiä. Taputtele märillä käsillä. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Leivistä ei sitten todellakaan tullut mitään hirveän isoja, eivätkä ne kohonneet hirveästi uunissa, mutta aivan toimivia hampurilaisiin. :)

MUOKS/ Laskelmien mukaan hintaa näille sämpylöille tulee yhteensä 2,54 €. Tietenkin hieman vaikuttaa mitä tuotteita käyttää ja kuinka suuria määriä ostaa. :)

Hunaja-sinappikastike löytyy aikaisemmasta postauksesta. :)




Tykättiin molemmat oikein paljon ja varmasti tehdään uudestaan. Ruuan jälkeen en jaksanutkaan tehdä muuta kuin maata sohvalla ja katsoa leffaa, sekin kyllä osoittautui vaikeaksi sillä uni meinasi tulla silmään kokoajan. Sinnittelin kuitenkin loppuun ja ranskalainen elokuva Horseman on the Roof tuli katsottua. Hieman poikkesi jenkki-elokuvista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti