Sivut

torstai 21. kesäkuuta 2012

Mustikkapiirakka

Otin tuossa pakasteesta parisen päivää sitten, tarkoituksena oli syyä niitä aamupalalla ym. Meillä oli kuitenki sitten mansikoita ym. niin mustikat unohtuivat. Halusin sitten hyödyntää ne mustikat ennen kuin ne homehtuisiva, joten ajattelin kokeilla mustikkapiirakkaa karpisti. :) Mustikkapiirakasta tuli oikeasti hyvää! Ainut miinus ehkä oli se, että pohja oli liian pehmeää. Seuraavalla kerralla yritän tehdä jonkinmoisen murupohjan.

Mustikkapiirakka

Pohja:

3 kananmunaa
200 g suolatonta voita
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhoa
n. 2 tl kardemummaa
2 rkl sukrinia tai muuta makeutusainetta oman maun mukaan

Täyte:

n.5 dl mustikoita
250 rahkaa
3 munaa
3 rkl sukrinia tai muuta makeutusainetta oman maun mukaan
2 tl vaniljasokeria

Tee ensin pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten siihen munat yksi kerrallaan kovaa sekoittaen. Sekoita leivinjauhe mantelijauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää vielä lopuksi makeutusaine ja kardemumma. Laita pohja uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Tee sillä aikaa täyte. Sekoita yhteen tehosekoittimella rahka, munat, makeutusaine ja vaniljasokeri. Ota pohja pois uunista, kun se näyttää hieman kiinteältä, levitä päälle mustikat ja mustikoiden päälle kaada rahkaseos. Laita uuniin n. 30 minuutiksi.



Omasta mielestäni mustikkapiirakan kanssa sopi todella hyvin ihan peljästään kerma. Ja kardemumma maistui mukavasti mustikan rinnalla.
Hävettää myöntää, mutta mustikkapiirakasta tuli sen verran hyvää, että se oli tämän päivän aamuun mennessä kokonaan tuhottu. Syötiin 3/4 eilen illalla leffaa katsoessa T:n kanssa ja loput söin "aamupalaksi" tänään. Huh.. Kyllä ainakin nälkä lähti.

--salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti