Sivut

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vähähiilihydraattiset leivät

Ehkä eniten vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa kaipaan leipää. Pelkkä vastaleivotun leivan tuoksun haistaminen on tuskaa. Yhtä kauheaa on katsoa vierestä kun joku syö paahtoleipää. Tämä resepti ei millään tavalla korvaa ranskalaista leipää taikka ruisleipää, mutta on yllättävän hyvää. Jopa poikaystäväni piti leivistä ja hän on ehkä pahin ruokakriitikko jonka tiedän. :D Laittaa haastetta ruuanlaittoon. ;)

Reseptin muokkasin Ruokavallankumous kirjan Oopsit-leivistä. Reseptillä tulee kuusi noin reissumies-leivän kokoista leipää.

VHH-leivät
(6 kpl)

3 kananmunaa
100 g philadelphia tuorejuustoa
0,5 tl leivinjauhetta
1-2 rkl mantelijauhetta
0,5 tl suolaa

Erottele kananmunat ja sekoita tehosekoittimella valkuaisista kovaa vaahtoa. Niin kovaa, ettei vaahto valu kulhosta. Olen itse huomannut, että kaikkein parhaimpia kulhoja tähän ovat lasiset tai teräksiset kulhot (pysyvät helpommin puhtaana eivätkä jää rasvaisiksi, kuten muovi). Lopussa lisää suola. Sekoita toisessa astiassa sekaisin keltuaiset, philadelphia, mantelijauho ja leivinjauho. Yhdistä seokset yhdeksi taikinaksi. Ole varovainen ja sekoita keltuaistaikina varovasti valkuaisvaahtoon. Muotoile leivinpaperille 6 nokaretta taikinaa ja paista uunissa 150 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.Kokeilin muuten näitä leipiä eväsleipinä. Säilyivät oikein hyvin rasiassa jääkaapiassa. Eivät kostuneet tai mitään. :) Leivät ovat vain hieman pehmeitä, että voin pitää olla aika pehmeää levitettäessä. Leivistä tuli kyllä täyteen!

--salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti