Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2012

Kesäinen munakas

Omasta mielestäni kaikkein paras ja nopein ja terveellisin lounas paljon proteiinia sisältävän salaatin lisäksi on munakas. Tänä keväänä olen löytänyt omasta mielestäni yhden parhaimmista munakkaista ikinä. Siinä on paljon kaikkea hyvää: basilikaa, tomaattia, juustoa ja tietenkin kananmunaa. :D

Munakas Italialaisittain (1 annos)

2-3 tomaattia
3 kananmunaa
0,5 dl basilikaa (mieluiten tuoretta)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl juustoraastetta
1 kevätsipuli TAI puolikas normi sipuli
voita TAI oliiviöljyä

Keitä vettä ja kalttaa tomaatit (käytä kiehuvassa vedessä tomaatteja n. 15 s. ja kuori "nahka" pois). Munakas tietenkin onnistuu, vaikka tomaatteja ei kalttaa. Pilko tomaatti suht pieniksi paloiksi. Pilko myös sipuli. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja riko munien rakenne. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Silppua myös basilika. Kuullota sipuli pannulla voissa ja ota hetkeksi pois pannulta. Lisää voita ja lisää rikotut kananmunat pannulle. Anna munakkaan hyytyä hetki. Kun munakas on melkein kokonaan kypsä lisää sipulit, tomaatit ja basilika toiselle puolelle munakasta. Käännä toinen puolikas "kanneksi" tomaattien päälle ja ripottele päälle juustoraastetta.

Huom! Juustoa, pippuria, basilikaa ja sipulia voi tietenkin lisätä oman maun mukaan. :) Itse olen sitä onnellisempi mitä enemmän juustoa munakkaassa on. :D Myös juustoja voi vaihdella. Yleensä käytän ihan normi Oltermannia etc. mutta muutkin varmasti sopivat hyvin.



Ihanan raikas ja kesäinen munakas. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti