Sivut

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Salaattia Meksikolaiseen tyyliiin

Tätä salaattia tein ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten ja ihastuin ikihyväksi. Alkuperäinen resepti on Maku lehden sivuilta, mutta sitä on tullut hieman muokattua. Salaatti on siitä ihana, että syödessä se on jonkin verran lämmin, mutta se maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä kylmänä ja toiseksi, siihen voi laittaa melkeimpä mitä vain! :)

Meksikolaista salaattia
(4-6 annosta)

1 jäävuorisalaatin kerä
1 paprika
400 g jauhelihaa
200 g maissia
1 pussi taco-maustetta (esim. santa marian smoked chili & garlic)
400 g murskattua tomaattia
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
200 g juustoraastetta

Lisäkkeet (ei pakolliset):

Juusto dippiä
ranskan kermaa
tacoja

Mukaan voi myös heittää:

tomaattia
kurkkua
papuja
punasipulia
avokadoa
ym..


Ruskista jauheliha voissa. Kun liha on lähes kypsää, niin lisää pilkottu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet, anna kypsyä loppuun. Lisää sitten taco-mausteseos (tai omat mausteet) ja murskattua tomaattia. Anna kypsyä liedellä n. 10 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois. Sillä aikaa pilko salaatti ja paprika ja sekoita niiden joukkoon isoon salaattikulhoon valutettu maissi. Kun jauheliha on valmista, tarkista maku, ja lisää salaatin joukkoon juustoraasteen kanssa. Sekoita. Omasta mielestäni parasta juusto dipin kanssa, mutta toimii myös ilman. :)

Hintaa ruualle ilman lisäkkeitä tulee 1,55 €/annos. Mausteseos juusto dipille maksaa 0,95€ ja siihen lisäsin n. 1 dl smetanaa, 1 dl turkkilaista jogurttia ja vähän maustamatonta "normi"jogurttia. Hyvää tuli. :) Ranskankermaakin oli, mutta se unohtui kaappiin. -.-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti