Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Parantavat rasvat

Parantavat rasvat kirjoittajat Taija ja Jani Somppi

Kirjalle antaa uskottavuutta jo se, että Taija Somppi on Yleis- ja verisuonikirurgi ja Jani somppi on liikuntafysiologi. Pariskunta on pitänyt yksityistä klinikkaa ilmeisesti jo jonkin aikaa, joten kokemusta on.

Kirjassa kerrotaan paljon siitä, miten rasvat vaikuttavat verisuoniin ja tietenkin asiaa on myös paljon kolesterolista. :) Valoitetaan sitä, miten kolesteroli ei oikeastaan olekkaan se, mikä tukkii verisuonet, vaan se joka tulee paikalle korjaamaan "vahinkoja". Kirjassa kerrotaan myös tutkimuksista ja niiden tuloksista. Pelkästään luentomateriaalia kirja ei ole, sillä aina välillä kirjassa kerrotaan potilastapauksista, kuten miten vähähiilihydraattinen ruokavalio on auttanut joitakin. Kirjassa kerrotaan myös vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja lopussa on muutama reseptikin. Kirjan nimihän on parantavat rasvat, joten tietenkin eri rasvoista ja niiden vaikutuksista oli paljon tietoa, esimerkiksi Omega-rasvahapoista.

En enää muista mistä kaikista asiaa oli, koska lukemisesta on jo hetki, mutta kirja oli todella silmiä avaava ja suosittelen sen lukemista. Kirja oli myös todella helppolukuinen ja hyvä. En ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota kolesteroliin ja rasvaan ym., joten tässä kirjassa oli aika paljon uutta tietoa minulle. Tietenkin vanhaa tietoa olivat VHH-ruokavalio ja reseptit. Mutta suurimmaksi osaksi kirja oli todella virkistävä.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, pitää jossain vaiheessa nuuskia josko löytäisi jostakin :D

    VastaaPoista
  2. Kirjastosta löysin itse kirjan. :)

    VastaaPoista