Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Täytetyt tomaatit


Tehtiin täytettyjä paprikoita tässä eräänä päivänä ja niistä inspiroituneena päätin tehdä täytettyjä tomaatteja. Asiaan vaikutti myös se, että kaapissa ei ollut paprikaa ja edellisestä ruuasta (meksikolaisesta salaatista) oli jäänyt jäljelle jauhelihakastiketta. Hävikistä hyödyksi kamppanjahan oli eri ruokablogeissa toukokuussa (itse en ollut aloittanut ruokabloggausta vielä silloin), mutta sitä kannattaa omasta mielestäni jatkaa aina. Tämä on hyvä idea uusiokäyttää jauhelihakastike seuraavana päivänä. :) Ja resepti on vielä vähähiilihydraattinen. ;D

Ollaan tehty nyt viime viikon aikana aivan hurjasti jauheliharuokia. Täytyy välillä kyllä tehdä muutakin ettei aivan täysin syö itseään yli. :)

Täytetyt tomaatit
(n. 2 hengelle)

6 isohkoa tomaattia
n. 2-3 dl eilisen päivän jauhelihakastiketta
juustoraastetta

Halkaise tomaateilta "hattu" pois ja veistä apuna käyttäen kaiverra sisus pois. Täytä sisus jauhelihakastikkeella ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita "hattu" takaisin päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tomaatit keikkuivat hirveän helposti, joten jotta juustoraasteet eivät valuisi pois, niin paistamisen voisi tehdä vaikka muffinssi vuoassa tai muuta vastaavaa.

Tomaatteihin ei itsessään mene hirveästi lihaa, joten ne sopivat omasta mielestäni parhaiten lisäkkeeksi. Täyte voi myös olla jotain aivan muuta. Täytyy testailla, varsinkin nyt kun tomaatit ovat halpoja. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti