Sivut

torstai 30. elokuuta 2012

Sienimuffinssit


Sieniä olen vasta viime aikoina alkanut käyttämään ruuassa. En ole ollut mikään sienien suurinystävä, mutta viime talvesta lähtien olen yrittänyt oppia tykkäämään sienistä ja olen oppinut syömäänkin niitä. :) Melkein jo tykkäänkin niistä. Tänä syksynä saatiin aika paljon sieniä, kuten viime postauksessa taisin mainitakin. Tässä on muffinsien ohje, joita tein. T tykkäsi niistä, mutta itse heiluin siinä kahden vaiheilla. Resepti vaatii kyllä vielä kehittelyä. :) Mutta ajattelin sen tänne laittaa, jos vaikka joku teistä onnistuu kehittelemään siitä paremman ja koska T:n mielestä ne olivat hyviä.


Hieman sienisatoamme muovipussissa.. :)

Sienimuffinssit
10 kpl

1 dl vettä
1-2 muna
3,5 dl mantelijauhoja
1 pilkottu sipuli
sieniä pilkottuna
50 g voita
1 tl basilikaa
1 pussi kuivahiivaa

Ruskista sipuli ja sienet voissa kunnes sienistä lähtenyt neste on haihtunut. Laita kulhoon lämmintä vettä ja sekoita siihen hiiva. Anna olla hetken ja lisää siihen sitten loput ainekset mukaan lukien sienet ja sipulit. Anna nousta noin 30 minuuttia. Laita muffinssi vuokiin ja ripottele halusi mukaan pinnalle esim. seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa kunnes muffinssit ovat nätin ruskeita, eli noin 10-15 minuuttia jos muistan oikein. :)



Muffinsseja kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ne ovat hyviä esim. salaatin kanssa ja varmaan myös maukkaita aamupalalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti