Sivut

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Syyspäivän tomaattikeitto


Käytiin T:n kanssa sienessä tuossa viime sunnuntaina. En itse ollut koskaan aikaisemmin sienestänyt ja koska kaikki ruokaan liittyvä kiinnostaa minua, halusin tietenkin käydä sienessä kun mahdollisuus ilmeni. Huono puoli tässä on kuitenkin se, että kumpikaan meistä ei ole suurimpia sienten ystäviä. Tämän viikon olen yrittänyt suht huomaamattomasti tunkea sieniä joka paikkaan. Olen onnistunut siinä aika huonosti.. :(
Seuraavalla kerralla laitan kuitenkin sienimuffinssi ohjeen. :)

Tätä keittoa tehtiin useasti viime talvena. Nyt ennakoin jo hieman tulevaa syksyä sillä kylminä päivinä tämä antaa mukavasti lämpöä. Ja jos tykkää ottaa eväitä mukaan kouluun tai töihin tämän voi laittaa sellaiseen ruoalle tarkoitettuun termariin ja lusikoida naamaan lounaaksi. :)

Syyspäivän tomaattikeitto
n. 4 annosta (meillä on suht isot mahat. ;))

800 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
5 dl pilkottuja sieniä (meillä oli kanttarelleja, mutta käy ihan säilykepurkin sienetkin)
200 g pekonia
1-2 sipulia
3 valkosipulia
1 tl suolaa
1/4 tl kanelia
1-2 tl chilijauhetta
1 tl basilikaa
30 g voita (noin)

Ruskista pekonit pieniksi paloiksi pilkottuna pannulla ja siirrä odottamaan lautaselle. Ruskista pekonin rasvassa pilkotut sienet ja sipulit. Lisää mukaan myös puolet tarvittavasta voista(n.15 g). Kun sienistä irronnut neste on suurimmaksi osaksi haihtunut pois kaada sieni-sipuliseos kattilaan ja kattila levylle. Lisää kattilaan myös pekoni, tomaattimurska, vesi ja murskattu valkosipuli. Kun keitto poreilee lisää myös mausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 15-30 minuuttia. Lopussa lisää vielä voin loput ja sekoita.

Vinkki: Keitto on todella hyvänmakuista myös kolmen juuston kerman kanssa. Jos haluat käyttää sitä, niin lisää kerma aivan lopussa ja anna keiton lämmetä kunnes se on taas kiehumispisteessä. Tosi hyvää! Jätettiin vaan se tästä keitosta pois, koska T:n vatsa ei oikein tykkää kermaisista ruoista, eikä mitään tietoa että miksi.
Vinkki2: Hyvää ranskankerman kanssa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti