Sivut

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pehmeä puolukkahillo


Vielä savulta haisten tässä näpyttelen tätä postausta. Olin perheen kanssa tänään pienellä eräretkellä isäpuolen eräkämpällä. Isäpuoli metsästi ja meni meistä hieman kauempana. Me äidin ja siskon kanssa metsästettiin ihan paikallaan pysyviä saaliita, puolukoita ja sieniä. Puolukoita saatiin yhteensä noin viisi litraa ja jonkinverran sieniä.

Takaisin tultiin viiden aikaan ja ruokana oli poronkäristystä haudutuspadassa valmistettuna. Sen kaveriksi väänsin nopsaa puolukkahilloa. :) Poronkäristyksen kanssa ei tullut syötyä normaalia perunamuusia vaan keitettyä porkkanaa ja salaattia. Ihan kävi sekin, mutta hieman olisi tullut perunamuusia ikävä ellei olisi ollut niin kaamea nälkä!

Puolukkahillo

5 dl puolukkaa
3 rkl hunajaa
1 vaniljatanko/3 tl vaniljasokeria

Soseuta puolukat ja laita pieneen kattilaan. Lisää myös hunaja vaniljasokeri/vaniljatanko puolitettuna + siemenet. Anna kiehahtaa ja kiehua noin 15-20 minuuttia, kunnes on sopivan paksuista. Anna jäähtyä ja tarjoile. (Tai anna jäähtyä vasta lautasen reunalla, kuiten meillä tänään. :D)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti