Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Muonitusta arjen kiireisiin


Tällaisen yksinkertainen laatikko-ruoka tuli tehtyä tässä eilen. Olin mummilla ja yhtäkkiä huomasin, että kello on jo yksi ja jotain ruokaakin pitäisi varmaan tehdä. Onneksi kaapissa oli yksi myskikurpitsa ja jauhelihaa ja pekonia. Yritin surffailla, että mitäs niistä voisi valmistaa. Lopulta päädyin tällaiseen pata-ruokaan. Hyvää tuli, vaikkakin aika mietoa. :)

Myskikurpitsa-laatikko

400 g jauhelihaa
140 g pekonia
n. 1 kg myskikurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 3/4 tl suolaa
pippuria
4 dl vettä

Paista pekoni ja kun ne ovat mukavan rapsakoita siirrä lautaselle odottamaan. Pekonin rasvassa kuullota pieneksi pilkottu sipuli ja aseta nekin syrjään. Paista sitten jauheliha kypsäksi ja lisää pippuria ja suolaa. Kuori myskikurpitsa ja halkaistuasi kurpitsan poista siemenet. Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Sekoita sipuli, pekoni, jauheliha ja myskikurpitsa yhteen uunivuoassa ja kaada mukaan vielä vesi. Paista 200 asteessa noin 45 min. tai kunnes myskikurpitsat ovat pehmenneet, mutta eivät muusautuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti