Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Fried rice ananaksella (viljaton, maidoton)



Olin jouluna Thaimaassa melkein kolme viikkoa ja sinä aikana tuli tutustuttua paikalliseen ruokakulttuuriin. Tuoreet vihannekset ja hedelmät näyttelevät isoa osaa tuossa maassa. Tämän lisäksi monessa ruuassa käytettiin tietenkin riisiä. Nykyään paikallinen ruoka sisältää myös paljon vehnää ja sokeria, joka näkyy varsinkin vanhemmilla ihmisillä ylipainona. Rakastuin varsinkin pieniin toreihin joita oli vähän joka paikassa, niin pienissä kylissä kuin isoimmissa kaupungeissa. Paikalliset kävivät usein ostamassa ruokansa toreilta, eivät marketeista. Suurinosa kaupoista mihin törmäsimme, olivatkin aika pieniä.


Käristetty riisi ananaksella
3 annosta (4 annosta lisäkeriisinä)

1,5-2 kukkakaalia
120 g pekonia
100 g cashewpähkinä
1 dl rusinoita
2 porkkanaa
100 g pakasteherneitä
1 sipuli
3 valkosipulia
1 chili
1 tlk ananasta
3 kevätsipulia tai nippu ruohosipulia
3 rkl kalakastiketta tai osterikastiketta¨
1 kananmuna
0,5 luomu kasvisliemikuutio tai 3 rkl kasvislientä
(ruokaan voi lisätä myös muita kasviksia oman maun mukaan, esimerkiksi kesäkurpitsaa.. Muista vain pilkkoa pieniksi.)

Raasta aluksi kukkakaali tai ne onnelliset joilla on monitoimikone voi käyttää sitä ihmeellistä konetta tähän. Tämän jälkeen pilko sipuli ja chili (poista siemenet ja valkoinen töhnä) ja kuori valkosipulit. Pilko myös pekoni pieniksi paloiksi. Paista sitten kuivalla pannulla cashewpähkinät ruskehtaviksi, mutta älä polta! Laita pähkinät odottamaan sivuun. Tämän jälkeen paista pekoni ja pieneksi pilkotut sipulit (ei kevätsipulia) ja chili. Lisää mukaan kananmuna ja paista kananmuna kokkeliksi. Sekoita pienessä kupissa yhteen kalakastike ja kasvisliemi ja heitä pannulle.(Tässä vaiheessa voit lisätä muut kasvikset, jos haluat) Lisää pähkinät ja "riisi". Sekoittele kunnolla ja lisää myös rusinat, herneet ja ananaksen. Sekoittele koko hommaa n. 2 min ja laita päälle kansi. Anna muhia n. 5 min. Maista ja lisää suolaa tai muuta jos on tarvis. :)

Seuraavaksi vähän kuvia Thaimaasta. Ainakin ruokakuvia siis.. Oltiin vieraana siellä siskoni kanssa, joten aiva emme voineet valita syömiämme ruokia. Vaikka itse olenkin melkein kaikkiruokainen, tuolla törmäsiin muutamiin ruokiin joita en vain pystynyt syömään. Hassua kyllä, yksi inhokeistani oli siskoni lemppari! :)

Tässä viimeisessä kuvassa on kokkaamaani herkkua "pineapple fried rice"(se puolikkaassa ananaksessa oleva ruoka). Mutta kylläkin riisillä. :) Nuo muutkin ruuat olivat hyviä. Toisessa ruuassa oli hyviä kiinalaisia makkaroita ja kastike oli tosi tulinen!

1 kommentti:

  1. Voi NAM!
    Pitääpi varmaan koittaa tätä ohjetta ja tehdä isännälle pähkinätön ja herneetön vaihtoehto. :)

    VastaaPoista