Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Jauhelihapiirakka kesäkurpitsasalaatilla (viljaton, maidoton)



tänään tuli tehtyä meille iltapalaksi jauhelihapiirakkaa ja kesäkurpitsasalaattia. Jauhelihapiirakan täyte onnistui täydellisesti, mutta pohja oli ehkä liian kuiva. Laitan tähän piirakan täytteen reseptin, mutta jätän pohjan pois. Jos tiedät hyvän pohja-reseptin, voit käyttää sitä. Esimerkiksi tämä (jos syö maitotuotteita) tai tämä voivat toimia. :)

Jauhelihapiirakan-täyte

400 jauhelihaa
1 sipuli
5 valkosipulia
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
pippuria
1 rkl hunajaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl cayannepippuria
1 tölk mustapapuja

piirakan päälle:
0,5 paprika
juustoraastetta
persikkaa

Pilko sipulit ja kuullota. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Lisää tomaattipyre ja hunaja sekä mausteet. Sekoita. Anna muhia hetki. Huuhtele pavut siivilässä ja lisää pannulle. Sekoita. Lisää jauheliha-papu sekoitus piirakkapohjan päälle. Ripottele sen päälle pilkottu paprika, persikan palasia ja juustoraastetta.

Vinkki: Lisää jauheliha-papusekoitukseen tomaattimurskaa niin saat aikaiseksi mukavan kastikkeen. :)



Aurinkoinen Kesäkurpitsasalaatti
4 annosta

1 kesäkurpitsa
6 aurinkokuivattua tomaatti-palasta (isoa)
1 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl öljyä aurinkokuivatun tomaatin purkista
0,5 rkl omenaviinietikkaa/sitruunamehua
pippuria
suolaa

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Pilko myös aurinkokuivattu tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa yhteen öljyt, etikka ja mausteet. Heitä sekaan kesäkurpitsakuutiot ja aurinkokuivattu tomaatti. Sekoita. Tarjoa esimerkiksi piirakan kaverina. Sopii varmasti muidenkin ruokien kanssa esim. grilliruokien kanssa. (Hox hox. Kesä on tulossa! ;))

1 kommentti:

  1. Hei! Herkullisen näköisiä kokkauksia! Et taida enää aktiivisesti pitää blogia, onhan sillä jo paljon tarjottavaa. Miten on CU:n laita? Onko mikään ruokavalio pitänyt sitä aisoissa?

    VastaaPoista