Sivut

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Laatikkoruokaa



Taas on mennyt aika hirveän nopeasti. Siskoni on ollut käymässä ja töitä on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi. Seuraavan yhdeksän päivän aikana minulla on runsaat yksi vapaapäivä. :) Välillä on kuitenkin pakko kokata ja tällainen laatikko on juuri mainio arkiruoka, ja maittava sellainen! Tänään tein myös toisen Tex-Mex tyylisen jauhelihalaatikon, mutta siitä en jaksanut ottaa kuvaa, sillä se näytti melkeimpä samalta kuin mikä ylempänä olevassa kuvassa on. Tex-Mex laatikkoon tuli valmis mausteseos, tomaattimurskaa, 3 sipulia, paprikaa, juustoraastetta ja munamaitoseos. Hyvää oli. :)

Munakoiso-jauhelihalaatikko
4 hengelle

1 munakoiso
400 g jauhelihaa
400 g raejuusto
2 kananmunaa
2 dl kermaa
reilu kourallinen juustoraastetta
suolaa
pippuria
sipuli

Kuullota pilkottu sipuli pannulla voissa ja lisää perään jauheliha, ruskista. Mausta suolalla a pippurilla. Raasta munakoiso raastimen isolla terällä. Sekoita uunivuoassa keskenään jauheliha, munakoiso ja raejuusto. Ripottele juustoraaste päälle. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen kerma ja munat, lisää hieman haluamiasi mausteita (esim. chilijauhe) ja kaada seos vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Siskoni oli tosiaan käymässä ja söin reilummin hiilareita kuin vähään aikaan, heti toisena päivänä jalkoihini ilmestyi sama Pahkaruusu joka oli alkukesästä. Tällä kertaa oireet olivat kuitenkin lievempiä. Pienehköjä punaisia "pilkkuja" oli jaloissani polvista alaspäin. Pilkut katosivat kun lopetin hiilareiden syönnin.

1 kommentti:

  1. Jälleen jätin sinulle haasteen tuolla blogini puolella :)
    Kokeilin tässä yksi päivä tekemääsi mustikkapiirakkaa ja ai että oli muuten makoisaa!!

    VastaaPoista