Sivut

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Parhaat paleoblogit meillä ja muuallaOlen viimeisen vuoden aikana lueskellut enemmän ja vähemmän hyviä paleoblogeja. Jotkut ovat suomenkielisiä, mutta sanoisinko että niistä parhaimmat ovat kuitenkin englanniksi. Meren tuolla puolen ihmiset käyttävät tähän bloggaamiseen aivan eri tavalla aikaa ja resursseja kuin me täällä suomessa! Koulun, sosiaalisen elämän ja töiden välissä en millään ehtisi kehittelemään ja kokeilemaan reseptejä niin paljon, kuin yhdysvalloissa jotkut bloggarit. Kaikenlisäksi kuvat on melkeimpä poikkeuksetta hienosti aseteltuja, kauniita ja kattauksessa on käytetty kauniita asetteja. Ehkä sitten kun olen työelämässä. :) Välillä mietin, että miten he se tekevät. (Olen aika varma että moni heistä on kotiäiti, mutta varma en tietenkään ole.)

1. Against All Grain
Tämä oli aivan ensimmäinen blogi joka sai minut miettimään SCD-aloittamista sekä oikeasti ajattelemaan siirtymistä paleolle. Sen lisäksi todella kauniita valokuvia ja hyvänmakuisia reseptejä! Olen tehnyt täältä monia, esim. lasagnea, leipää ja suklaakakkua. Kaikki ovat olleet hyviä. Kirjoittajalta on pian tulossa kirja. :) Varaudu hankkimaan ruoanlaittoon/leivontaan sekä kookosjauhoa, mantelijauhoa, kookosöljyä sekä pähkinävoita.

2. The Urban Poser
Aivan kuten edellinenkin, kauniita kuvia ja hyviä reseptejä. Kaiken lisäksi Jenni kehittelee paleoversioita joistain ruuista jotka luulimme menettäneemme, esim. uusimpana karamelli (toffee), vaahtokarkki, kakun kuorrutteita, kakkuja ym.. :) Reseptit joita olen kokeillut häneltä ovat olleet kaikki hyviä. :) Esim. Dairy & Grain Free Strawberry Shortcake ja Chocolate Chip Cookies.

3. Luolalaboratorio
Hyvä suomalainen paleoblogi, joka on ollut pystyssä jo jonkin aikaa. :) Mahtavia normaaleja arkipäivän reseptejä, joita on helppo soveltaa. Reseptien tekoon ei myöskään normaalisti tarvitse mitään kummempia (paitsi suklaaresepteihin tietenkin. :)) Täältäkin on tullut tehtyä niin pizzaa kuin leipääkin.

4. Karppikissan kotona
Tämä ei ole ollut paleoblogi vaan karppausblogi, mutta onkohan E. alkamassa siirtyä paleompaan päin? Se jää nähtäväksi. :) Tämä oli kuitenkin bloggausurani alussa tärkeä blogi, jonka reseptit ovat herkullisen täyttäviä. :) Pystyy varmasti muokkaamaan paleommaksi. :)

5. Paleo Parents
Täältä löytyy hauskoja reseptejä ja elämän makuisia kokemuksia elämisestä paleosti syöden sekä kolmen pikkupojan kasvattamisesta syömään samalla tavalla. Hyviä vinkkejä myös niille vanhemmille, jotka haluavat lastensakin syövän terveellisesti. :) Täältä sivulta olen tutustunut myös moniin muihin hyviin blogeihin.

6. Paleokeittiö
Taas yksi niistä harvasta suomalaisesta paleoruokablogista. :) Arkiruokaa ja smoothieita sekä hyviä, tarkkoja kuvia. Kannattaa käydä. :)

7. Civilized Caveman Cooking
Kauniita kuvia ja hauskan näköiset sivut. :D Monia reseptejä en ole täältä testannut, mutta kaikki näyttävät hyvältä!

Hyvän näköisiä blogeja, joihin olen vasta tutustunut ovat Slim Palate ja Gourmande in the kitchen. Paljon en nuista blogeista ole kuitenkaan ehtinyt kokkailla.

Käyn useassa näistä blogeista melkein päivittäin. Paha tapa. Mutta enpäs sentään polta tupakkaa.

1 kommentti:

  1. On kyllä inspiroivia blogeja, itse sian tästä etenkin hyviä paleovinkkejä. :)

    VastaaPoista