Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2013

Seitsemän salaatin sarja: Sitruuna-basilika-kanasalaatti



En tiedä teistä, mutta minä ainakin rakastan sitruunaa. Salainen paheeni on syödä sitruunaa yksin, ilman lisukkeita. Kerran tuli syötyä sitruunaa sen verran, että suuta alkoi hieman polttaa. Täytyy kuitenkin muistaa se, että sitruuna on hapokas. Tykkään paljon myös pestosta ja tässä salaatissa on molempia. :) Todella hyvää salaattia. Tein tätä mukaan kouluun ja toimi hyvin. Salaatinkastike oli aivan mahtavan makuista! Söin sitä suurinpiirtein suoraan kulhosta. :)

Tiedän ettei normi kaupan pesto ole ehkä aivan täysin whole30 sopivaa, mutta ajattelin tässä hieman venyttää rajoja, koska pestoa tulee kuitenkin todella vähän. Salaatti on tietenkin hienosti aseteltu Aino jäätelörasiaan, koska salaatti oli lähdössä mukaan kouluun. :) Olen kerran laittanut kastikkeen salaattiin ennen kouluun lähtöä ja silloin lounasaikaan salaatti oli aivan kurjassa kunnossa. Nyt ajattelin olla fiksumpi ja kaataa kastikkeen salaattiin vasta lounaalla, siksi kastike on pussissa. :)

Sitruuna-basilika-kanasalaatti
5-6 annosta

Salaattia
viinirypäleitä
kurkku pilkottuna
sokeriherneitä
basilikaa silputtuna
800 g kanaa paloina/revittynä (esim. rintaleikkeitä paistettuna uunissa)
(halutessa: tomaattia tai muita kasviksia)

Kastike:

1,2 dl majoneesia
1 rkl pestoa
suolaa
pippuria
2 sitruunan mehut
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita salaatin ainekset keskenään suureen kulhoon. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada kastike salaatin joukkoon tai laita kannuun ja anna kaikkien annostella kastiketta itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti