Sivut

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Omenapannarit (paleo, maidoton, pähkinätön)



Nyt kun banaanilettuja varmasti jokainen on tehnyt enemmän kuin tarpeeksi, haluaa varmasti jotakin vaihtelua. :) Tässä olisi vaihteluksi omenapannarin ohje. Samaa ohjetta voi hyödyntää myös perunoiden kanssa, mutta jättää vain hunajan ja kanelin pois ja lisää suolan määrää hiukkasen ja ottaa mukaan sipulia ja pippuria. Tein niitä kerran n. 1,5 vuotta sitten. :) Nyt en olekkaan perunoita syönyt viime kesän jälkeen, muuta kuin vahingossa. :) Kesällä oli pakko muutamat uudet perunat syödä sillin ja voi kastikkeen kera. Oi. Nyt kyllä toivon että kesä olisi pian ja aurinkokin alkaisi paistaa! :)

Nämä pannarit ovat varmasti hyviä sellaisille pitkille ja rauhallisille sunnuntai aamupaloille, kun aurinko paistaa kauniisti keittiöön. :) Tai vaikka ylimääräisille vapaapäiville, kuten huomiselle vapulle. ;)

Viime vuosina minut on joka kevät täyttänyt suuri halu alkaa istuttamaan yrttejä ym.. Tänä keväänä en ole aivan yhtä innostunut. Luultavasti viime kesän fiaskon takia. En saanut ede salaattia kasvamaan ja basilika petti minut täysin, useaan otteeseen. Tänä kesänä minulle kelpaa ikkunalaudalla koko talven kasvaneet viime keväiset chilit. Tälläkin hetkellä sieltä on tulossa kuusi chiliä. Yksi niitä on jo todella punainen! :D Mitä niistä tekisi? Hilloa?

Omenapannukakut
8 kpl

1,5 omenaa
1 rkl kookosjauhoja
2 kananmunaa
2 tl psylliumia
0,5 tl kanelia
2 tl hunajaa
0,5 tl suolaa

Pese omenat hyvin ja raasta raastinrauhalla, sillä puolella mistä tulee isoa raastetta. Laita raaste siivilään ja purista enimmät nesteet pois. Sekoita kulhossa muut aineet keskenään ja lisää lopuksi omenaraaste. Sekoita hyvin. Jos tuntuu, että taikina on liian löysää, lisää varovasti psylliumia. Taikinan löysyys riippuu paljon omenoiden koosta ja paljonko nestettä tulee. Paista pannulla runsaassa kookosöljyssä lättyjä medium lämmöllä. Paistoaika voi olla pitkäkin, jotta paksuhkot pannukakut ehtivät kypsyä myös sisältä. Pannukakut jäävät sisältä kuitenkin ihanan pehmeiksi ja ovat ulkopuolelta mukavan rapsakoita. Tarjoa joko kookoskermavaahdon ja hunajan tai pelkän hunajan kanssa. Toimii tosi hyvin pelkän hunajan kanssa!

Mukavaa vappua kaikille!! :D

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta :) Mä en ole mikään banaanin ystävä ja tän banaanipannukakku buumin alla olen mietiskellyt voisiko sitä tai suht vastaavaa jotenkin tehdä omenasta ja näköjään voi :)

    VastaaPoista
  2. Nam, kuullostaa herkulliselta. :)

    VastaaPoista