Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tulista jauhelihawokkia (paleo)



Viime aikoina ruuaksi on tullut tehtyä todella paljon wokkeja. Wokit ovat suhteellisen yksinkertaisia, hyvänmakuisia, helppoja ja ravitsevia. Helpoiten se onnistuu paistamalla liha (joko wokissa tai erillisellä pannulla) lisäämällä haluamansa kasvikset ja lopuksi mausteet (esim. currytahna). Itse tykkään käyttää mausteina punaista ja vihreää currytahnaa sekä tehdä hapanimelä kastikketta hunajasta, omenaviinietikasta, anasmehusta(tölkkiananaksesta), soijasta ja paseeratusta tomaatista (ei kai siihen muuta tullut?). Wokin voi syödä aivan ilman lisäkettä (varsinkin jos on käyttänyt paljon kasviksia), mutta jos haluaa voi wokkia syödä riisinuudeleiden (jos vatsa sallii), ns. "taika"nuudeleiden (Shirataki-nuudelit) tai kesäkurpitsa-nuudeleiden kera. Itse syön välillä riisinuudeleita eikä vatsa ole hirveästi valitellut. :) Kannattaa tarkkailla omaa oloaan. Olen myös maistanut Shirataki-nuudeleita ja vaikka makua niissä ei niin paljon ole, käyvät ne varsin hyvin wokkeihin. :)

Tulinen jauhelihawokki
(4 iiisoa annosta)

1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1,5 paprikaa (ei värillä väliä ;))
175 g sieniä
(Muita kasviksia voi ottaa mukaan niin paljon kuin sielu sietää, esim itselläni on ollut käytössä kesäkurpitsä, vesikastanja, bambunversot, ananas, purjo, kevätsipuli, kiinankaali ym.. Valitse omasi)
1 rkl punaista currytahnaa (jos tykkäät todella todella tulisesta, voi tahnaa laittaa enemmänkin)
2 dl kookoskermaa
1 kpl mausteliemikuutio
3-4 rkl soijaa
4 kpl tomaattia
2 kourallista (tai enemmän) silputtua korianteria

Kuullota sipulit wokissa. Lisää lihapalat ja ruskista ne. Lisää paprika, muut kasvikset, sienet ja currytahna ja sekoita keskenään. Lisää kookoskerma, liemikuutio ja soijakastike wokkiin. Keittele hiljalleen kunnes kaikki ainekset on sopivan pehmeitä(ei kuitenkaan liian pehmeitä) ja lisää lopuksi tomaatit, joista on poistettu siemenet ja jotka on pilkottu, sekä silputtu korianteri mukaan wokkiin ja ala valmistamaan nuudeleita. Kypsät nuudelit voi lisätä joko suoraan wokkiin tai syödä ruuat erikseen. :)

Kaloreita per annos oli 490 kcal. Riippuen tietenkin kasviksista, lihan rasvaisuudesta ja ehkä vähän säästäkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti