Sivut

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mansikkainen kuorrutus (paleo, maidoton, munaton)!



Tällaisen ihanan kakun tein itselleni syntymäpäiväksi viime viikolla. Voi että tuli hyvää! :)En jaksanut alkaa mitään reseptikehittelyä harjoittamaan, joten reseptit otin suoraa The Urban Poserin blogista. Kuorrutereseptiä piti kuitenkin muutella aika paljon, koska osaa aineista en heti siltä istumalta olisi saanut hankituksi. Ja veikkaan että suomesta olisi vaikea muutenkin hankkia. Kakku oli täysin pähkinätön, mutta kananmunia oli. Laitan sen reseptin tänne myöhemmin. Käytin täytteenä siis tätä creemiä ja kookos"kermaa" sekä mansikoita, kuten kuvasta näkee. Juhlavalmistelujen kanssa tuli hieman kiire, joten koristelut eivät ole kaikkein huolitelluimmat. :)


Mansikkainen kuorrute

2,4 dl kookosöljyä
1,6 dl hunajaa
2 tl vanilja-aromia
4 rkl kookosjauhoja
2 rkl jäähdytettyä kookosmaitoa (vain sitä "kermaa" mitä yleensä on päällimäisenä, kun avaa kookosmaitotölkin)
2,4 dl pakastekuivattua mansikkaa (onnistuu muillakin marjoilla) murskattuna n. 6 rkl

Anna kookosöljyn jäähtyä jääkaapissa, kunnes se on kovaa. Sillä aikaa voit murskata mansikat mahd. hienoksi jauhoksi.
Yhdistä kaikki muut ainekset, paitsi kookoskerma. Sekoita esim. tehosekoittimella hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon lopuksi kookoskerma.

Todella simppeli ohje ja pitää muotonsa hyvin. :) Itselläni tuo kakku seisoi pöydällä varmaan viisi tuntia, ellei enemmänkin ja kuorrutus näytti silti hyvältä!

2 kommenttia:

  1. Ei ole vegaaninen kuorrutus, kun siinä on hunajaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos että informoit, en ole niin tutustunut vegaaniin ruokavalioon, että olisin muistanut että hunaja on tosiaan kielletyllä listalla vegaanissa ruokavaliossa. Muutan tekstiä. :)

      Poista